Τραπεζαρία!

2020-02-08

Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος όπου για κάποιους είναι χρήσιμος και για κάποιους άλλους άχρηστος. Όπως και να έχει οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η τραπεζαρία είναι ένα μέρος στο σπίτι όπου σε πολλές περιπτώσεις εάν δεν τον έχουμε τον αναζητάμε και αν τον έχουμε, ακόμα και να μην τον εκτιμάμε, αρκετές φορές μας λύνει τα χέρια. Σε γενικές γραμμές τον συγκεκριμένο χώρο, πολλοί τον υποτιμάμε. Τον ξεπετάμε με ένα τραπέζι και τέσσερις καρέκλες. Παρόλα αυτά ακόμα και αυτό το κάνουμε με τον λάθος τρόπο, αγοράζοντας για παράδειγμα ένα τραπέζι το οποίο δεν είναι καν τραπέζι τραπεζαρίας αλλά κουζίνας. Βάζουμε και ένα τραπεζομάντηλο σκεπάζοντάστο νομίζοντας πως έτσι είναι ποιο όμορφο, υποσυνείδητα όμως το βάζουμε γιατί δεν αντέχουμε να το βλέπουμε! Σφηνώνουμε και τις καρέκλες ανάμεσα από τα πόδια του και καταλήγουμε να έχουμε έναν άχρηστο όγκο, αισθητικά απαράδεκτο μέσα στην μέση του χώρου.

Εκμεταλλεύσου σωστά αυτόν τον χώρο. Εκεί μπορείς με άνεση να κάνεις ένα δείπνο με φίλους ή με την οικογένειά σου. Χρησημοποίησέ τον σε μια γιορτή, σε ένα ρομαντικό δείπνο, αλλά ακόμα και στην καθημερινότητά σου. Βάλε στον χώρο τα ανάλογα έπιπλα και διακοσμητικά με βάση το προσωπικό σου γούστο. Εάν δεν έχεις πολύ μεγάλο χώρο μια πολύ καλή λύση είναι να αγοράσεις μια διάφανη τραπεζαρία. Δηλαδή η επιφάνεια της να είναι από γυαλί. Ταίριαξέ την με plexiglass καρέκλες για να δώσεις μια αίσθηση πολυτέλειας στο δωμάτιο. Με το να έχεις διαφανεί έπιπλα στον χώρο, τον κάνεις αυτόματα ποιο μεγάλο διότι επιτρέπεις στο μάτι να διαπερνά τα έπιπλα και να φτάνει ως απέναντι χωρίς να σταματάει κάποια mat επιφάνεια το οπτικό πεδίο. Επέλεξε να βάλεις ένα τραπεζομάντηλο μέσης και όχι ένα κλασικό τραπεζομάντηλο όπου θα καλύψει το τραπέζι και θα το κάνει να χάσει την φινέτσα και το στυλ του. Ένα πολύ ψηλό διακοσμητικό αντικείμενο στο κέντρο του τραπεζίου και ένα-δυο κηροπήγια κάπου στο πλάι θα αναδείξουν το αποτέλεσμα.Χρησιμοποίησε χρώμα και στους τοίχους της τραπεζαρίας σου, αλλά ακόμα και αν συνδέεται με το καθιστικό σου δεν χρειάζεται να βάλεις τα ίδια χρώματα και να το κάνεις σετ. Ο κάθε χώρος μπορεί να είναι διαφορετικός και να έχει την δική του ταυτότητα. Έτσι θα δώσεις στο γενικό σύνολο του σπιτιού προσωπικότητα και άποψη. Μπορείς όμως να εντάξεις στον χώρο μερικά αντικείμενα στους ίδιους χρωματισμούς του διπλανού δωματίου, χωρίς βέβαια να υπερβάλλεις. Πρέπει όλα να δείχνουν τυχαία. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικές πινελιές λευκού και μαύρου για να έχεις ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Συμπλήρωσε τον υπόλοιπο χώρο με τα έπιπλα που σε εξυπηρετούν κατά την διάρκεια ενός δείπνου. Για παράδειγμα έναν τροχοφόρο δίσκο ή έναν αποθηκευτικό χώρο όπου θα έχεις το σερβίτσιο ή τα ποτήρια που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις το τραπέζι σου. Ακόμα χρησιμοποίησε διακοσμητικά αντικείμενα για να ομορφύνεις περισσότερο την τραπεζαρία σου. Ένα χαλί, μερικά μαξιλάρια, ορισμένα κεριά και διάφορες άλλες πινελιές όπου εσύ θα επιλέξεις, θα αναδείξουν κατάλληλα τον χώρο.

''Τώρα είσαι έτοιμος για ένα υπέροχο δείπνο, διότι όπως όλοι ξέρουμε, τα πάντα περνάνε από το στομάχι''.

Καλή απόλαυση!