Ταξιδεύοντας!

2020-03-15

Άλλαξε το υπνοδωμάτιό σου και ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή και σε έναν άλλον πολιτισμό. Ξέφυγε από την καθημερινότητα εντάσσοντας το ethnic στιλ στον προσωπικό σου χώρο. Για να φέρεις αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποίησε παραδοσιακά αντικείμενα και υλικά από έναν η ακόμα και από περισσότερους πολιτισμούς οι οποίοι έχουν κοινά στοιχειά παράδοσης. Σε έναν κατά προσέγγιση ethnic χώρο μπορείς να εντάξεις στοιχειά boho ώστε να έρθεις πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θες.

Σε έναν ethnic χώρο διάλεξε το χρώμα στους τοίχους να κυμαίνεται σε γήινες αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα το καφέ. Εάν θέλεις διχρωμία στο δωμάτιο,η καλύτερη και η πιο ασφαλής λύση είναι να το συνδυάσεις με λευκό, βάφοντας κάποιους τοίχους με το ένα και κάποιους άλλους με το άλλο χρώμα. Επέλεξε να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά και έντονα χρώματα στα διακοσμητικά και στα υφάσματα. Το boho στιλ επιβάλλει έντονα και φωτεινά χρώματα καθώς ήταν και το σήμα κατατεθέν της εποχής εκείνης όπου απελευθέρωνε της γυναίκες από την συμβατικότητα.
Το υλικό των επίπλων που θα επιλέξεις φρόντισε να είναι μέταλλο η ξύλο σε φυσικό χρώμα και όχι υπό επεξεργασία. Διακόσμησε με φυτά, είτε φυσικά είτε εργοστασιακά ανάλογα την προτίμησή σου. Μακραμέ διακοσμητικά στους τοίχους, ονειροπαγίδες, πλεχτά καλάθια από μπαμπού, πήλινες ή ξύλινες γλάστρες είναι κάποια από τα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον χώρο για να ολοκληρώσεις το σύνολο.
Ένα πολύ έξυπνο tip όπου θα ομορφύνει και θα δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο δωμάτιο είναι να φτιάξεις το δικός σου κεφαλάρι του κρεβατιού με πολύ λίγα χρήματα. Χρησημοποιησε δυο παλιά παντζουρόφυλλα και ένα τέταρτο λαδομπογιά στο χρώμα που εσύ επιθυμείς και θεωρείς ότι ταιριάζει. Εάν δεν έχεις εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο κάποιο παλιό παντζούρι, τότε μπορείς να το προμηθευτής από ένα παλιατζίδικο ή ακόμα και από ένα παζάρι. Το κόστος είναι μηδαμινό. Αγόρασέτο, βάψτο και θα έχεις το δικό σου έργο τέχνης στο boho δωμάτιό σου. Τα χειροποίητα διακοσμητικά ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το στιλ και κάνουν ακόμα ποιο δυνατή την εικόνα του χώρου καθώς παραπέμπουν στην χαλαρότητα της εποχής.
Επέλεξε μάλλινα ή πλεκτά υφάσματα με διάφορα κρόσια ή φουντάκια. Βάλε ποικιλία χρωμάτων ακόμα και σχεδίων. Μην φοβηθείς να εντάξεις και πιο μοντέρνα στοιχεία στην διακόσμησή σου. Ταίριαξε σωστά και φέρε ένα άρτιο αποτέλεσμα στον χώρο σου.

Είσαι έτοιμος να απολαύσεις το ethnic-boho υπνοδωμάτιο σου και να ταξιδέψεις σε άλλους τόπους με διαφορετικές κουλτούρες πίνοντας απλά το τσάι σου.