Industrial design

2020-03-21

Βάλε το βιομηχανικό στυλ στο σαλόνι σου. Το industrial style είναι μια τάση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και δημιουργικά στυλ όπου δεν φεύγει ποτέ από την μόδα της εσωτερικής διακόσμησης ενός χώρου. Είναι ένας τρόπος διακόσμησης ο οποίος μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Η industrial διακόσμηση μπορεί να συμπεριλάβει όλα τα υπόλοιπα στυλ και να δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιήσεις την βιομηχανική διακόσμηση σε ένα boho χώρο ή ακόμα και σε έναν minimal. Μπορείς να βάλεις χρώμα ,μπορείς και όχι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις vintage ή retro αντικείμενα, ακόμα και μοντέρνα η κλασικά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και να δημιουργήσεις τον τέλειο industrial χώρο όπου επιθυμείς. Για να δημιουργήσεις έναν τέτοιον χώρο πρέπει να βάλεις πολύ φαντασία. Ξέφυγε από τον κλασικό τρόπο διακόσμησης που έχεις στο μυαλό σου κι άσε τις ατέλειες να κάνουν την διαφορά. Μην ζυγίζεις και μην συνδυάζεις τα αντικείμενα μεταξύ τους. Εμπνεύσου από χώρους όπου δεν περίμενες ποτέ ότι θα σε βοηθούσαν να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Για παράδειγμα πάρε ιδέες από ένα συνεργείο αυτοκίνητων ή από μια οικοδομή. Πήγαινε σε αυτά τα μεγάλα πολυκαταστήματα που έχουν έπιπλα, διακοσμητικά ,υφάσματα και κατευθύνσου προς τα εκεί που λέει οικοδομικά υλικά, ξυλιά, ηλεκτρολογικά. Εκεί μπορείς να βρεις πολλά πράγματα για να δημιουργήσεις τον industrial χώρο σου.

Ας ξεκινήσουμε από το χρώμα που θα βάψουμε τον τοίχο μας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το γκρι χρώμα. Αγόρασε δύο διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι, μια πιο ανοιχτή και μια πιο σκούρα. Βάψε την επιφάνεια του τοίχου σου με το πιο ανοιχτόχρωμο γκρι και έπειτα αφότου έχει στεγνώσει η βάση σου, χρησιμοποίησε το πιο σκουρόχρωμο με την τεχνική της τεχνοτροπίας για να δημιουργήσεις εφέ όπου θυμίζει τσιμέντο. Το μόνο που θα χρειαστείς για την τεχνοτροπία είναι μια πετσέτα τυλιγμένη γύρο από ένα ρολό βαψίματος ή μπορείς να αγοράσεις έτοιμο ρολό οπού θα βρεις στο εμπόριο.

Χρησιμοποίησε μεταλλικά έπιπλα όπου η χρήση για την οποία πωλούνται δεν ενδείκνυται για εσωτερική διακόσμηση αλλά για εξωτερικούς ή ακόμα και για αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα μπορείς να αγοράσεις dexion ράφια όπου το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό. Γενικά χρησιμοποίησε το μέταλλο σε όλα τα χρώματα σε διάφορα αντικείμενα, όπως φωτιστικά, βάσεις κεριών, τραπεζάκι μέσης, έπιπλο τηλεόρασης. 

Ένα ωραίο tip για να διακοσμήσεις μια γωνιά του τοίχου σου είναι να πάρεις ένα κομμάτι ταπετσαρίας (υπάρχουν ρετάλια στο εμπόριο με μηδαμινό κόστος) σε στυλ πέτρας-τούβλου, να το κόψεις ασύμμετρα δίνοντάς του ότι σχήμα θέλεις και να το κολλήσεις με την ιδική κόλα στην γωνιά που επιθυμείς. Πάρε λίγο στόκο και άρχισε να καλύπτεις περιμετρικά την ταπετσαρία κάνοντας εξογκώματα. Μόλις στεγνώσει ο στόκος μπορείς να τον βάψεις στο χρώμα του τοίχου και έτσι θα δώσεις ένα τέλειο εφέ στην γωνιά σου.

Βρες ένα κομμάτι συρματοπλέγματος, κόψτο στις διαστάσεις που θες και βάλτο στον τοίχο σου όπως θα έβαζες έναν πίνακα ζωγραφικής. Αγόρασε λάμπες χειρός, από αυτές που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί, και κρέμασέτες πάνω στο σύρμα. Πέρασε το καλώδιο που διαθέτουν ανάμεσα από το συρματόπλεγμα δημιουργώντας ένα μοτίβο της αρεσκείας σου. Τα φανερά καλώδια είναι ένα από τα statement της industrial διακόσμησης. Με αυτόν τον τρόπο έχεις καταφέρει να διακοσμήσεις έναν τοίχο του χώρου σου με πολύ λίγα χρήματα.


Τα υφάσματα που θα επιλέξεις για να διακοσμήσεις τον χώρο σου μπορεί να είναι σε λευκό ή σε μαύρο χρώμα, μονόχρωμα η ακόμα και με διάφορα γεωμετρικά μοτίβα. Έτσι θα ολοκληρώσεις την διακόσμηση του χώρου σου και θα έχεις το πιο στιλάτο industrial room.