Φωτεινός χώρος!

2020-02-24

Δημιούργησε ένα φωτεινό περιβάλλον στο σπίτι σου επιλέγοντας αποχρώσεις χρωμάτων όπου είναι πολύ κοντά στο λευκό. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις μια πιο φωτεινή αίσθηση χωρίς να αλλάξει το ποσοστό φωτός που εισέρχεται στον συγκεκριμένο χώρο. Το λευκό χρώμα ,καθώς και οι συγγενικές αποχρώσεις του, δηλαδή τα χρώματα που έχουν παραδείγματος χάρη 97% λευκό όπου είναι και η βάση όλων των χρωμάτων και 3% οποιασδήποτε άλλης χρωστικής. Π.χ το ανοιχτό γκρι που δύσκολα το ξεχωρίζεις από το άσπρο αν δεν έχεις κάτι δίπλα για να κάνεις την σύγκριση, μπορεί να έχει 98% λευκό και 2% μαύρο, άρα το αποτέλεσμα κλίνει κατά πολύ προς την λευκή απόχρωση. Ενώ ένα σκούρο γκρι μπορεί να έχει 60% λευκό και 40% μαύρο. Αυτόματα λοιπόν έχεις απομακρυνθεί πολύ από το άσπρο χρώμα και έτσι δεν θα έχεις ένα ανοιχτόχρωμο αποτέλεσμα όπου και ενδεχομένως θα ήθελες. 
Με το λευκό θα καταφέρεις να δώσεις ένα κλασικό αλλά και ταυτόχρονα μοντέρνο αποτέλεσμα, πάντα με την κατάλληλη διακόσμηση. Το λευκό είναι ένα χρώμα το οποίο κάνει το σπίτι αριστοκρατικό και δίνει κύρος στον χώρο. Επίσης δίνει μια καθαρή αίσθηση αρμονίας στο περιβάλλον του σπιτιού.


Διακόσμησε τον χώρο σου με έπιπλα και διακοσμητικά, ή στους ίδιους τόνους όπου έχεις βάψει τους τοίχους του δωματίου ή με εντελώς αντίθετα χρώματα, σκούρα, όπως μαύρα η πολύ σκούρα γκρι. Μαύρο και άσπρο, ένας συνδυασμός διαχρονικός όπου θα κάνει τον χώρο σου μοντέρνο και με πολύ στυλ. Απέφυγε τα έντονα χρώματα σε έναν τέτοιο χώρο. Παίξε με μικρές πινελιές χρυσού χρώματος σε αντικείμενα για να δώσεις μια ξεχωριστή νότα. 

Σε έναν τέτοιο χώρο ταιριάζουν απόλυτα τα γεωμετρικά σχέδια. Ρόμβοι, τετράγωνα και άλλα. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά και υφάσματα που θα έχουν αυτά τα print. Επίσης, μερικά γούνινα μαξιλάρια σε λευκό χρώμα, μπροκάρ ριχτάρια και μερικά λευκά τριαντάφυλλα θα διακοσμήσουν υπέροχα τον χώρο σου.